Het Collectief ‘Permapot’

In het voorjaar van 2020 besloten 17 Belgische keramisten een collectief te vormen om “permapotten” (ook bekend als  Olla’s) te creëren, dit zijn kleine waterreservoirs die op een intelligente manier planten water geven.

Inderdaad, bewust van het belang en de waarde van water, willen we bijdragen aan het zorgvuldig gebruik van water, vooral in de tuinbouw.

De “permapot” is een kleien pot, lokaal en volledig ambachtelijk geproduceerd, die een waterbesparing van bijna 70% mogelijk maakt. Het is ook een duurzaam object, omdat het vele jaren kan meegaan. Bovendien is het een natuurproduct, dat geen giftige stoffen bevat.

Om u de garantie van een product van dezelfde kwaliteit bij ieder van ons te kunnen bieden, gebruikt ons collectief dezelfde klei en baktemperaturen. Ook de prijzen zijn voor ieder van ons gelijk. Daarom ondertekenen wij onze “permapotten” met dezelfde stempel, naast onze persoonlijke handtekening.

Onze ateliers zijn verspreid over een groot deel van België. Daarom stellen wij u een interactieve kaart ter beschikking waarmee u een atelier in de buurt van uw huis kunt opzoeken, om lange en nutteloze trajecten die niet milieuvriendelijk zijn, te vermijden.

Tot slot wil ons collectief ook deel uitmaken van het groeiende bewustzijn van het belang van de toegankelijkheid van water voor iedereen. Om dit te bereiken steunen wij de NGO ‘Join For Water’. Een deel van onze winst wordt daarom aan deze vereniging geschonken. Door een ‘permapot’ te kopen, kunt u ook bijdragen aan het toegankelijker maken van water in andere delen van de wereld.

Aarzel niet om uw vragen te stellen via het contactformulier, of via een e-mail naar info@permapot.be of via telefoon: 0491/36 16 47.

We zullen ze snel beantwoorden.

 

Het collectief

 

Hartelijk dank aan Michel Nazario voor zijn bijdrage bij het maken van deze website